DAMARI RAVNICE,  Književnost

PROMOCIJA MONOGRAFIJE “U TOM SOMBORU – GRAD U PRIZMI STOLEĆA” (SOMBOR, 14. FEBRUARA 2020)

U Velikoj Sali zdanja Županije u Somboru predstavljena je 14. februara 2020. godine, kao prva u nizu manifestacija koje obeležavaju Dan Grada Sombora, upravo štampana monografija Milana Stepanovića „U tom Somboru – Grad u prizmi stoleća“. Ova obimna i luskuzna monografija štampana je na 416 strana i predstavlja grad Sombor kroz istoriju, ali i njegovu arhitekturu, kulturni identitet, prosvetu, duhovni život i prepoznatljivosti. Objavljivanje monografije pomogao je Grad Sombor, a objavljena je u izdanju UG „Norma“ Sombor, Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i Gradskog muzeja u Somboru.

Monografija U TOM SOMBORU – GRAD U PRIZMI STOLEĆA
Dobrodošlica (konferansa Olja Maričić)

Obraćanje gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović

Obraćanje direktorice Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki” Nataše Turkić

Prisutnima, koji su u prepunoj sali prisustvovali predstavljanju knjige, prvo se obratila gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, a potom, u ime izdavača, i direktorica somborske Gradske biblioteke Nataša Turkić. O knjizi su govorili jedan o njenih recenzenata prof. dr Mihael Antolović, kao i redaktor knjige prof. dr Saša Marković. Na kraju se obratio i autor knjige Milan Stepanović, sa rečima zahvalnosti svima koji su pomogli da ovaj izdavački poduhvat bude ostvaren.

Reč o knjizi recenzenta prof. dr Mihaela Antolovića

Reč o knjizi redaktora prof. dr Saše Markovića

Obraćanje autora monografije Milana Stepanovića
Nakon obraćanja autora

Svečanu promociju monografije „U tom Somboru“ upotpunili su svojim nastupom Hor Somborskog pevačkog društva i Gradski narodni orkestar „Spomenar“, a odlomke iz monografije Milana Stepanovića, kao i delove predgovora prof. dr Draška Ređepa, čitali su glumci somborskog Narodnog pozorišta Biljana Keskenović i Srđan Aleksić.

Nastup hora Somborskog pevačkog društva i Gradskog narodnog orekstra “Spomenar”
Somborski glumci Biljana Keskenović i Srđan Aleksić čitaju fragmente iz monografije “U tom Somboru…”

Posetioci promocije
Izjava autora monografije za medije
Nakon promocije
Potpisivanje primeraka monografije

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.