RAVNIČARSKI DIVANI

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI KNJIŽARSKI IZLOG “RAVNOPLOVA”

Predstavljamo božićno-novogodišnji knjižarski izlog sajta RAVNOPLOV, sa izdanjima koje je, tokom nekoliko poslednjih godina, napisao i objavio Milan Stepanović, zavičajni istoričar i publicista iz Sombora (pokretač ovog sajta i autor svih priloga na njemu). Kupovinom ovih knjiga pomažete rad sajta RAVNOPLOV i izdavanje novih knjiga o zavičajnoj istoriji Sombora i okoline.

U TOM SOMBORU… GRAD U PRIZMI STOLEĆA – Nagrađena monografija M. Stepanovića o Somboru kroz istoriju, koja piše o njegovom prirodnom okruženju, o prošlosti grada od praistorije do današnjih dana, o urbanom uzrastanju Sombora, njegovoj arhitekturi, kulturi, prosveti, duhovnom životu i prepoznatljivostima. Štampana je u zasebnoj ćiriličnoj, latiničnoj i engleskoj varijanti, na 416 strana, sa preko 900 ilustracija, u koloru, na kunstdruk papiru, u tvrdom povezu, formata 31 x 24 cm. Knjiga je 2021. g. nagrađena zlatnom medaljom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) kao najbolja monografija objavljena u Srbiji tokom prethodne godine.Cena s božićno-novogodišnjim popustom: 4.150,- din. (ćirilična i latinična) ili 4.700,- din. (engleska verzija). 

Ćirilična i latinična verzija monografije “U tom Somboru”
Engleska verzija monografije “U tom Somboru”

SOMBOR – SLOVO PO SLOVO (101 PRIČA U 30 SLOVA) – Monografija M. Stepanovića koju čini 101 njegov prilog sa popularnog istorijsko-edukativnog somborskog sajta „Ravnoplov“, kroz 30 slova azbuke ili abecede. Knjiga piše o svemu što Sombor, kroz prošlost i sadašnjost, čini prepoznatljivim i nadaleko poznatim i privlačnim gradom. Štampana je u zasebnoj ćiriličnoj i latiničnoj varijanti, na 320 strana, sa preko 700 ilustracija, u koloru, na kunstdruk papiru, u tvrdom povezu, formata 23 x 21 cm.  Cena sa božićno-novogodišnjim popustom: 1.600,- din.

Latinična verzija monografije “Sombor – slovo po slovo”

STARA SOMBORSKA ZNAMENJA (OBELEŽJA IDENTITETA) – Monografija M. Stepanovića o simbolima grada Sombora kroz istoriju, kao i o simbolima Bačke i Bodroške (kasnije Bačko-bodroške) županije, gradskih službi, ustanova, crkava, škola, zanatskih cehova, kulturnih društava i udruženja. U knjizi su objavljena i znamenja blizu 200 starih somborskih srpskih, bunjevačkih, mađarskih i nemačkih porodica (sa kratkim istorijatom svake porodice), te simboli 33 okolna naselja koja su gravitirala ka Somboru, sa sažetim pregledom njihove prošlosti. Štampana je u koloru, na 308 strana, sa preko 700 ilustracija, na kunstdruk papiru, u tvrdom povezu, formata 22,5 x 20,5 cm. Cena s božićno-novogodišnjim popustom: 1.600,- din.

Monografija “Stara somborska znamenja – obeležja identiteta”

PLEMIĆKE PORODICE U SOMBORU DO KRAJA XVIII VEKA – Monografija M. Stepanovića koja piše o istoriji preko 50 somborskih plemićkih porodica, koje su živele u gradu od kraja 14. do kraja 18. veka i predstavljale njegovu političku, vojnu, privrednu, društvenu i kulturnu elitu. Bogato ilustrovana, štampana je na 280 strana, u koloru, na kunstdruk papiru, broširanog poveza s klapnama, formata 24 x 16,5 cm. Cena s božićno-novogodišnjim popustom: 990,- din.

Monografija “Plemićke porodice u Somboru do kraja XVIII veka”

BITKA KOD SENTE – SLIKA SLAVNE ISTORIJE – Monografija M. Stepanovića o čuvenoj monumentalnoj slici „Bitka kod Sente“ Franca Ajzenhuta, veličine 7 x 4 metra (sa ramom preko 45 m2), koja  već skoro 125 godina krasi Veliku salu zdanja Županije u Somboru i predstavlja jedan od prepoznatljivih simbola somborske kulturne baštine. Knjiga sadrži i opširan istorijski prilog o osnovnom motivu slike – čuvenoj Bitki kod Sente (1697), kao i biografiju slikara Franca Ajzenhuta. Bogato ilustrovana (sa dodatnim posterom slike), štampana je u zasebnoj ćiriličnoj, latiničnoj i engleskoj varijanti, na 96 strana, u punom koloru, na kunstdruk papiru, broširanog poveza s klapnama, formata 23,5 x 16,5 cm. Cena s božićno-novogodišnjim popustom: 790,- din. (ćirilična i latinična) i 890,- din. (englesko izdanje).

Monografija “Bitka kod Sente – slika slavne istorije”

Isporuka u Somboru za 60 minuta, izvan Sombora, u Srbiji, za 24 časa (isporuka poštom izvan Sombora podrazumeva plaćanje poštarine). Bezgotovinska uplata na račun izdavača UG „Norma“ Sombor (310-218757-50 ) ili gotovinska naplata prilikom isporuke. Knjige mogu da se poruče u komentaru ovog priloga, kao i na adrese:

norma.sombor@gmail.com

www.facebook.com/ravnoplov/

www.facebook.com/milan.stepanovic.9/

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.